2008. december 16., kedd

A teljesítményről

Az utóbbi néhány hónap teljesítményorientált egyhangúsága most kezdi éreztetni hatását a lelkemben, és egyúttal eszembe juttat egy évekkel ezelőtti stúdióbeszélgetést. Példaértékű szakmai elkötelezettséget, a lehető legpozitívabb értelemben vett fanatizmust kifejező mondatokat hallottam Markó Ivántól, aki Verebes István elismerő szavaira reagálva akképp jellemezte a társulatban folyó magas színvonalú munkát, hogy az olyan, mint a szerelem. Nincs fáradtság, nincs fásultság, csak munka, művészet van. Ez olyan, mint mikor az ember szerelmes. Semmi sem sok, mindent meg lehet csinálni. A "ha beledöglök, akkor is megcsinálom" mentalitás.

Nagyszerű emberi tulajdonságnak, erénynek tartom, amikor valaki "csupán" a tevékenységébe való szerelme okán egekig szökő teljesítményre és ezáltal sikerre képes. Markó Iván ilyen, és még - hál' Istennek - vannak néhányan.

Sikere receptjének három dolgot mindenképp tartalmaznia kell: szerelem, kitartás, következetes önfegyelem. Nagyon nehéz dolgok, épp ezért a segítségükkel elért siker birtokosai feltétlen tiszteletet érdemelnek.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Csabi!
Végre volt időm belenézni az irományokba, -gondolataidba.
Határozottan jók, tetszenek, csak így tovább..!
Zoli